Steinkobbe

Fugl og sel safari

Båt og sightseeingtur rundt øyene.

En slik tur vil i mange tilfeller ta pusten fra mange av de som blir med på den.

Her vil vi se mange av øyene rundt oss, et yrende fugleliv om våren – sommeren, ofte se sel og ørn gjennom skiftende tider av året.

Når ørnen sprer sine majestetiske vinger fra stupbratte berg og seiler rolig i sitt rike, gir dette oss en følelse av frihet og flyve kunst som bare ørnene kan vise oss. På en måte vil de overføre roen til oss som er langt fra å kunne beherske en slik rolig seilas mot himmelen.

Se den oppvakte og våkne selen som dukker opp når som helst og gjemmer seg i sjøen på de merkeligste plassene. På varme soldager ligger den ofte på steiner og svaberg for å nyte solen, på samme måte som vi mennesker gjør. På en slik tur stopper vi båten og er helt stille, slik at vi kan få de nærmest mulig. Tenk deg om vi klarer dette i stille og fint sommervær? Samtidig prøver vi å tenke at dette er selens hjemplass og ikke forstyrre den for mye. Bli med da vel!

Velkommen til Et Sted Å Finne Ro.

Arctic mindfulness

Kom deg bort fra en stressende hverdag – med Mindfulness – Oppmerksomhetstrening

Lær å være alene og trives. Det er ikke noe mer befriende og styrkende enn å lære deg å like ditt eget selskap.

Vær sann mot deg selv og la kjærligheten vise vei.

Vi vet at mennesker ser ut til å viske ut sine egne grenser når de er i grupper med like-sinnende.

Der det er vilje finns det veg.

Gå tillitsfullt i den retning dine drømmer viser seg.

Syltetøyglasset og to kopper kaffe…

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige; når 24 timer pr. dag ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen.

En dansk professor stod foran sine filosofistudenter med noen ting foran seg. Da timen begynte, tok han uten å si et ord, et meget stort og tomt syltetøyglass fram og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var.

Så tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så småsteinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren en kasse med småstein fram, og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja. Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

«Nåvel», sa professoren, da latteren var stilnet av. «Hvis dere nå forestiller dere, at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktige ting i livet – deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner – de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe – sånn som jobb, hus, bil osv.. Sanden er alle de andre småting».

Professoren fortsatte: «Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter deres partner på middag. Ta enda en runde på golfbanen.

Det vil alltid være tid til at gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først – de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere – resten er bare sand.

«En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte. Professoren smilte: «Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fylt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn».

Følg med på denne side – her vil det bli lagt ut kursdatoer for opplæring av mindfulness – maks 10 stk. pr. kurs. Det handler om å bli kjent med seg selv, gjennom å utvikle og utvide en våkenhet for opplevelser i øyeblikket. Bevisst tilstedeværelse gjennom pust -meditasjon og kroppsskanning.

Velkommen til Et Sted Å Finne Ro.